fikriyet
  Anasayfa | Resimler | Videolar | Yazar Ol | Yazar Girişi | Gönder | Facebook'ta Paylaş | adresi kaydet  Adresi Kaydet | Arama | RSS RSS

KATEGORİLER

  | kapat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABER ARA


Gelişmiş Arama

United States of Anatolia, Anadolu Birleşik Devletleri

Kategori  Kategori: Güncel Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 07-Nisan-2013, 17:57   : 7031
fikriyet
Yazar: fikriyet
United States of Anatolia, Anadolu Birleşik Devletleri

United States of Anatolia, Anadolu Birleşik Devletleri. DGM'lik olan bu korkunç şaka Fatih Altaylı'ya ait ve dört yıl önce yazılmış. Bugünlerde şaka değil, gerçeği uygulamalarla karşı karşıyayız.

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

United States of Anatolia, Anadolu Birleşik Devletleri. DGM’lik olan bu korkunç şaka Fatih Altaylı’ya ait ve dört yıl önce yazılmış. Bugünlerde şaka değil, gerçeği uygulamalarla karşı karşıyayız.

 

Türkler ve Müslümanlar tarih boyunca kendilerinden olmayanlarla birlikte huzur içinde yaşamayı tercih etmişlerdir. Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet ile Rum Mimar’ın mahkemede eşit olarak yargılanması buna sık verilen örneklerden biridir. Ancak Türklerin ve Müslümanların bu saygı ve yumuşaklığı çoğu zaman ihanetle sonuçlanmıştır.

 

Günümüzde de kültürel ve dini farklılıkları yaşatma adı altında, farklılıklar ön plana çıkarılmakta, toplum polarlanmakta, kaşınmakta, bölünmeye sürüklenmektedir. Türkiye birçok dinin, ırkın, kültürün sahibi olduğu birleşik devletler topluluğu “Anadolu Birleşik Devletleri” gibi kabul ettirilmeye çalışılmaktadır.

 

Türkiye, başka Türk Devletlerine benzemez.

Türkiye, Müslümanların yaşadığı başka Müslüman ülkelere de benzemez.

Türkiye’yi başka devletlerle, halklarla karıştıranlar, kıyaslayanlar hata eder.

 

Fatih Altaylı’nın 21 Ağustos 2009 tarihinde yazdığı yazıdan bazı cümleler:

 

“Terör örgütünün sözcüleri, akıl almaz açıklamalar yapıyordu.

Ne istediğini bilmeyen PKK sözcüleri ve ne istendiğini bilmeden istekleri karşılamaya talip bir devlet.

Türkiye farklı bir dönemden geçiyor.

Bir etnik kimlikle barışırken, diğer etnik kimlikleri göz ardı edecek bir tavır hissediliyor. Bunun sonu tehlikelidir.

Ancak beğenelim veya beğenmeyelim, Anadolu’ya neredeyse 900 yıldır “Türkiye” deniliyor.

Türklerin Anadolu’ya yoğun göçleriyle birlikte Avrupa’nın Anadolu’ya taktığı isim bu. Yapıştırma değil, doğal bir isim.

Yıllardır Türkiye’yi küçük Amerikalaştıran zihniyet, sonunda Türkiye’yi isim olarak da “United States of Anatolia”laştırabilir.” (Fatih Altaylı, Habertürk)

 

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Mart 2013 ortalarında Türkiye dışında İsviçre’de konuşuyor:

 

“Aslında Türkiye'deki azınlıklarla bütün diğer Türk, onlar da Türk vatandaşıdır ve kanunlar önünde herkesin eşit olduğunu biliyorsunuz, herkes her mevkiye seçilebilir, herkes her işi yapabilir, bu bakımdan hiçbir engel söz konusu değil. Ama demokratik standartların düşük olduğu dönemlerde zaman zaman siyasi tarihimizde olağanüstü dönemlerden geçtiğimiz zamanlarda sıkıntılar olmuştur ama sadece Süryani vatandaşlarımız değil, bütün vatandaşlarımızla ilgili olmuştur bu sıkıntılar. Yani bir ayrım yapmadan, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgili sıkıntılar olmuştur”

 

“Biliyorum ki, bir zaman Türkiye ile ilgili demin bahsettiğim sıkıntılardan dolayı çok negatif bir imaj oluşturulmuştur ama Türkiye'ye gidip gelirseniz, gezerseniz, görürseniz, herkes doğduğu topraklara giderse, o zaman Türkiye'nin gerçeğinin ne olduğunu herkes görecektir. Onun için burada dün bütün buradaki Türk toplumunun temsilcileri ile herkesle buluştum. Herkes vardı, Süryani toplumumuzun temsilcileri de varlardı. Hepsine şunları söyledim, gelin Türkiye'ye gidin, topraklarınızı görün, gezin, tatillerinizi orada geçirin. Herkes malına, mülküne sahip olsun, Türkiye çok farklı bir ülke(Agos)

 

Türkiye’nin Başbakanı Tayyip Erdoğan 2013 Mart sonlarında CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında konuşuyor:

 

“Tam aksine eyalet yapılanmaları o güçlü ülkelerde çok daha süratle kalkınmayı getirir ve demokraside özellikle siyasi rekabeti getirir.”

“Eyaletlerde de böyle bir endişenin içine girmeye gerek yok. Bu konuda benim söylediğim şu: 'Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalıdır.' Üniter yapı noktasındaki yaklaşım tarzı aslında bununla alakalı bir şey değil. Siz eyalet sisteminde de üniter yapıyı muhafaza edebilirsiniz. Tamamıyla bunu atıp götürme diye bir şey yok. 'Federal yapı' diyoruz. Federal yapı nedir? Orada geliyor toplanıyor zaten.' (Yenişafak)

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Mart 2013 ortalarında Türkiye dışında Rusya’da konuşuyor:

 

“Geçmişte yapılan bazı yanlışlıklar yüzünden ülkemizi terk etmiş Hıristiyan ve Yahudiler var. Hepsine diyoruz ki ülkenize geri dönebilirsiniz. Ya da başınız sıkışırsa ilk başvuracağınız yer Türk büyükelçiliği olsun. Geçmişte azınlıklara yapılan bazı yanlışlıklar artık söz konusu değil. Türkiye bütün kimlikleri, tarihsel mirasını koruyan bir demokrasi haline gelmiştir.” (Cumhuriyet)

 

Hükümet yetkilileri, açılımcılar ve diyalogcu odaklar son 10 yılda bu konularda yoğun çalışmalarda bulunmuş, birçok organizasyon ve yasal düzenlemeler yapılmıştır.

Tüm bu yapılanlara rağmen; Rum, Ermeni, Yahudi, Süryani temsilcileri yaptıkları açıklamalarında aynen Kürtler gibi “gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını” istemiştir..! Halbuki 10 yıldır Türkler ve Müslümanlar azınlık durumuna düştü, daha ne yapılacak?

 

Tarih kitapları Osmanlı’nın nasıl yıkıldığını, Türkiye’nin nasıl işgal edildiğini ve Türk Milleti’nin bunlardan neler çektiğini yazıyor. Bilmeyenler ve ders almayanlar yüzünden tarih bir daha tekerrür etmemeli!
 
 
 
Facebook'ta Paylaş
 
 
Yorum Yaz
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Arkadaşlarına Gönder | Yorum Yaz Yorum Yaz | Facebook'ta Paylaş |

Güncel

En Çok Okunan Haberler

İletişim | Yazar Girişi | Kullanım Şartları ve Gizlilik | Sitene Ekle |